Blog

Gömlek Giymenin Sırları

Gömlek Giymenin Sırları

İYİ GİYİNMEK ÖZEN İSTER

Gündüzden geceye iyi görünmek, stilini oluşturan parçaların kalitesi kadar, onları nasıl kombinleyeceğini ve üzerinde nasıl durması gerektiğini bilmenle mümkün. Erkek giyimin baş kahramanlarından olan gömlek giymenin kurallarını bilmen, bu yüzden çok önemli.

 

İdeal Gömlek Kalıbı Nasıl Olmalıdır.

Vücuduna tam oturmalıdır. Bu, gömleğin bedenini sımsıkı sarması anlamına gelmiyor. Tam tersine vücut hatlarını belli etmemeli. Gömleği giydiğinde kenarlardan 2,5 cm boşluk kalmalı. İdeal gömlek duruşu, ne bol ne de dar olmalı.

Gömleğin omuz dikişleri nerede olmalıdır?

Tıpkı hırkalarda olduğu gibi gömleklerin omuz dikişleri de tam omuz hizasında olmalı. 1 cm kadar yukarıda kalmasına göz yumabilirsin ama dikiş kesinlikle aşağıda olmamalı.

 

 

Sağlık personellerinin varlığı ve hizmetlerinin sürekliliği tüm toplumun yararı açısından önemli olduğundan, sağlık personeline özel olarak tasarlanmış yüksek koruma sağlayan bu profesyonel ürünleri, genel halk olarak tercih etmemeniz gerekmektedir.

 

Bulaşma riski en yüksek alanlarda uzun süre geçiren sağlık çalışanları için koruyucu maskelerin üretimi medikal maske fabrikası gibi profesyonel ortamlarda yapılmaktadır.

 

 

Gömlek Yakası:

Gömleğin yakasını iliklediğinde, parmağın yaka ile boynunun arasında rahatça hareket edebilmeli. Bir parmak kalınlığından daha az ya da daha fazla genişlik varsa, o gömlek ideal değildir. Özetle gömleği giydiğinde boynun rahatça hareket edebiliyor, yaka ile baskılanmıyor olmalı.

Klasik bir stil için business gömlekleri tercih ediyorsan yakanın sert ve tok durmasını sağlayan balenlerin olduğunu fark edersin. Bu özellik, kravat taktığında yakanın düz durmasını sağladığından önemli.

Düğmeli yaka gömlekler ise spor kombinler ve örgü kravat gibi smart casual stile uygun aksesuarlar için daha ideal tercihler, aklında olsun.

Ufak bir tüyo daha paylaşalım: Kısa boylu erkekler geniş yaka yerine, dik yaka gömlekleri tercih etmeli.Detaylar:

Manşet Boyu

Gömlek manşetinin ceketin altında kaybolması, en çok yapılan stil hatalarından biri. Manşet, başparmağının 3-3,5 cm yukarısında bitmeli. Bunu, bileğinle elinin birleştiği yer olarak da düşünebilirsin. Gömlek manşetleri, ceket kolundan 1 cm aşağıda kalmalı.

Hangi Desen Hangi Tarza Daha Uygun:

Karmaşadan uzak sade bir şıklık için gömlek desenliyse düz bir ceket tercih etmelisin. Ceket desenliyse düz ya da hafif dokulu gömlekleri seçebilirsin

Oxford gömlekleri denim ve kanvas pantolonlarla kombinleyerek stil sahibi bir görünüm elde edebilirsin.

Pamuk ya da keten, gömleğin malzemesi 1. sınıf kalitede olursa, renginin canlılığından tuşesinin yumuşaklığına, dayanıklılığından konforuna kadar tüm detaylarda kusursuzluğu tüm ayrıcalığıyla yaşayabilirsin.

 

Image
Kolletto olarak sizlere daha iyi hizmet vermek için her geçen gün kendimizi geliştiriyor ve üst kalite kumaşları yüksek kalite işçilikle birleştirerek gömlek üretimlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Kolletto iletisim

Rami kışla caddesi Nur İş Merkezi No:69/61 Topçular / Bayrampaşa İstanbul

Tel: 0212 501 12 75

e-mail: info@kolletto.com