Blog

Doğru Erkek Gömlek Seçimiyle Stil Sahibi Olma İpuçları

Doğru Erkek Gömlek Seçimiyle Stil Sahibi Olma İpuçları

Klasik giyimin en önemli parçalarından olan erkek gömlek artık sadece iş hayatı ve resmi yerlerde değil günlük yaşamda da sıklıkla kullanılan parçalardan biri haline gelmiştir. Doğru kullanılmadığı takdirde şıklıktan ziyade itici bir görüntü oluşturan gömlekler seçilirken ayrıntılara dikkat edilmelidir.

İlk olarak gömlek mutlaka bedeninize uygun olmalıdır. Dar veya bol içinde rahat hissetmediğiniz bir gömleği giymeyin.  Gömlek ince bir zevkin göstergesidir ve en önemli özelliği bedene uygun olması gerektiğidir. Ayrıca seçilen gömlek kumaşı, rengi ve kesimi ile diğer kıyafetleri tamamlamalıdır.

Gömlek yakası yüz şeklinize ve boyun özelliklerinize uygun olmalıdır. Yüzünüz dar ve uzunsa geniş yakalı, yuvarlak yüzlüyseniz uzun yakalı gömlekler tercih etmelisiniz. Yaka şekli trendlere göre değişse de kesin bir şıklık için uçları aşağı doğru orta boy bir yaka seçimi yapılabilir. Düğmeli yakalar takım elbise ve kravatla tercih edilmemelidir, blazer ya da keten ceket, V yaka trikolar için uygundur.

Gömleğin kol boyu şıklıkta önemli bir detaydır. Manşet ceket boyundan 1cm dışarıda kalmalı ve bilekle elin birleştiği yerde bitmelidir. Yazın kısa kollu gömlekler yerine polo yaka tişörtler tercih edilmelidir.

Siyah Erkek Gömleğini Nasıl Şık Bir Şekilde Kombinlerim?

Siyah gömlekler doğru seçildiğinde özel günlerde ve günlük kullanımda kurtarıcı bir parçadır. Siyah hata kabul etmeyen bir renktir ve gömleğin kalıbı, kesimi ve dikimi çok iyi yapılmış olmalıdır.

Siyah gömlek ile siyah pantolon, kemer, ayakkabı seçerek baştan aşağı siyah bir kombin yapabilirsiniz. Canlılık katmak için bu kombinde metal tokalı şık bir kemer ve metal saatler kullanılabilir ancak parçaların siyah tonları mutlaka aynı olmalıdır.

Siyah gömlekler mor, bordo, sarı ve gri renkli parçalarla da oldukça uyumlu olacaktır. Günlük yaşamda beyaz bir tişört üzerine giydiğiniz siyah gömleğin altına bir jean ve spor ayakkabılarla salaş bir şıklık elde edebilirsiniz. Spor kesim siyah erkek gömlek modelleri altına giyilecek açık renk bir pantolon da oldukça şık duracaktır.

Slim Fit Erkek Gömlek Nasıl Kombinlenir?

Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz slim fit dar kesim anlamına gelmektedir. Slim fit gömlekler bel ve kol kısmını tamamen saran, giyen kişinin üzerine oturan gömleklerdir.

Slim fit gömlekler vücut çalışan ya da zayıf erkekler için doğru bir tercih olacaktır. Yaş ve vücut şekli slim fit gömlek seçimlerinde önemlidir. İleri yaşlarda veya göbeği olan bir beyin slim fit erkek gömlek tercih etmesi doğru olmayacaktır. Bu beyler normal kesim ve yaşlarına uygun gömlekler seçmelidir.

Slim fit gömleklerle en uyumlu olan parçalar gene slim fit kesimdeki pantolon, kazak ve ceketlerdir. Resmi bir şıklık için kumaş, rahat bir ortamda bulunacaksanız jean, keten, chino pantolonlar tercih edebilirsiniz.

Desenli ya da düz renk bir slim fit gömleğin altına mutlaka uygun renk, kumaş ve kesimde bir pantolon giyilmelidir. Gömlek üzerine gene uyumlu renklerde bir blazer ceket kullanılması hoş bir şıklık oluşturacaktır.

Keten Erkek Gömleğini Nasıl Kombinleyebilirim?

Yaz ve bahar aylarının en çok tercih edilenlerinden olan keten gömlekler ferah tutması ve görünüşü nedeniyle çok sevilir. Keten terletmeyen, hava alan, sağlıklı bir kumaş olduğu için özellikle yaz aylarında kullanımı doğru olacaktır. Ancak keten erkek gömlek kullanımında şıklıktan ödün vermemek için ayrıntılar önemlidir.

İlk olarak keten gömlekler de mutlaka bedene uygun olmalıdır. Keten ince bir kumaş olduğu için hata kabul etmez,  üzerinizde nasıl durduğu önemlidir.

Klasik bir tarz içerisinde kullanılacaksa düz model ve tek renk olanlar seçilmelidir. Bu tarzda kanvas pantolon ya da ütü izi olan kumaş bir pantolon çok şık duracaktır. Kombin şık bir kemer ve kemerle aynı renkte ayakkabı ile tamamlanmalıdır.

Spor bir tarz elde etmek için renklerden faydalanabilirsiniz. Renkli keten gömlek altına giyilen jean hoş bir görüntü ortaya çıkarır. Spor gömlek kullanılıyorsa gömlek uçları dışarıda bırakılmalıdır. Ayakkabı seçimi de bu rahatlıkla uyumlu olmalı spor veya bez ayakkabılar tercih edilmelidir.

Keten gömlek kombinleri yapılırken renk uyumuna dikkat etmek gerekir aynı tonlar yerine zıt renklerin kullanılması şık duracaktır. Uzun kollu keten gömleklerle ceket kullanılmayacaksa kollarının birkaç kez katlanması uygundur.

Image
Kolletto olarak sizlere daha iyi hizmet vermek için her geçen gün kendimizi geliştiriyor ve üst kalite kumaşları yüksek kalite işçilikle birleştirerek gömlek üretimlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Kolletto iletisim

Rami kışla caddesi Nur İş Merkezi No:69/61 Topçular / Bayrampaşa İstanbul

Tel: 0212 501 12 75

e-mail: info@kolletto.com